Cirkus dannebrogDet danske nationalcirkus er et af de største cirkus i Danmark. I løbet af sæsonen, som strækker sig fra marts til september, er der ansat omkr. 100 medarbejdere. Alle disse mennesker er med til at sørge for, at publikum kan opleve en medrivende cirkusforestilling.
Vores telt har en diameter på 36 m, og teltet holdes oppe af 4 master, som hver er 17 m høje. Utallige ankre, barduner og stormstænger holder teltet på plads, så det står sikkert og stabilt.

Nedtagningen af teltet med alt tilbehør påbegyndes umiddelbart efter forestillingen. Alt bliver læsset og pakket i transport- og materielvogne. Hvis man stiller Cirkus Dannebrogs vognpark op på rad og række, vil afstanden fra det første til det sidste køretøj være hen ved en kilometer.

Under normale omstændigheder varer det 2-3 timer at tage teltet ned og gøre køretøjerne klar til viderekørsel til den næste plads. Men inden dette sker, er det tid til at sove.
Allerede ved 5-tiden om morgenen bevæger hele cirkuskaravanen  sig frem mod næste by. Straks efter ankomsten hertil tager man fat på at rejse teltet og bygge pladsen op. Den proces varer længere end nedtagningen om aftenen, men den er som regel afsluttet inden middag. Denne rutine gentages ca. 150 gange i løbet af en sæson. Og i øvrigt holder alle vogne, incl. beboelses- og campingvogne i en fast orden og rækkefølge, som fastlægges af teltmesteren.

Lys- og lydmesteren sørger for det helt rigtige lysregi og den helt rigtige lyd under forestillingen.

Utallige projektører og lyskastere sørger for, at artisternes præstationer bades i det perfekte lys. Og et avanceret lydanlæg sørger for den ideelle lyd. Alt styres fra lys- og lydcomputere, som er anbragt i et kontrolcenter. Perfektion og præcision er nøgleordet her. For kun således kan det fuldendte show afvikles.

Vores chefrekvisitør sørger for en gnidningsløs afvikling af forestillingen. Og for at forestillingen kan forløbe glat, er det nødvendigt med en veldimensioneret el- og kraftforsyning. Til det formål har cirkus sit eget kraftværk. Det er anbragt i en lastbil, hvor en generator sørger for strøm ikke blot under selve forestillingen, men døgnet rundt,  således at cirkus kan fungere uafhængigt af det offentlige net.


Vi elsker vores publikum

Derfor er vores facebook siden dedikeret til jer.
vi ønsker at være tættere på jer besøgende, så hop ind
på siden og “synes godt om” os.

Besøg os på facebook