Family Enoch 

Solveig Enoch

Solveig er direktørfruen i Cirkus Dannebrog. Selv om hun i dag lever mere tilbagetrukket end før, følger hun vågent med i alt, og dagligt bliver hun bedt om et godt råd eller om at tage stilling til en sag. Hun blev født i 1937 i København og stammer ikke fra en cirkusslægt. Men da hun mødte Haddy Enoch, blev hendes skæbne beseglet, og cirkus blev hendes liv. De dannede par – både privat og so9m kunstcyklisterne Two Haddies. Deres gennembrud fik de i 1951 efter en talentkonkurrence på National Scala, hvor de vandt førstepræmie. Dermed var grunden lagt til en karriere som internationale cykelækvilibrister. Two Haddies rejste jorden rundt og optrådte i 32 lande, inden de landede i Danmark i 1977, hvor Enoch-slægtens gamle Cirkus Dannebrog blev taget frem af mølposen. Det var et stort tab for Solveig, da hun i 2009 mistede sin livsledsager Haddy Enoch. Men hun har vundet fodfæste igen, og i dag er hun det samlende midtpunkt for hele Dannebrog-familien.

 

 

Dennie Enoch

Teknisk direktør
Dennis er den ældste af Enoch-børnene. Han blev født i 1955 i København, og i lighed med sine søstre delte han familiens omrejsende turneliv. Han blev en integeret del af cykelnummeret The Haddies, og det er ikke for meget sagt, at han efterhånden blev drivkraften i det og overtog sin fars rolle. Dennis kunne udføre tricks på og med cyklen, som kun e færreste cykelakrobater kunne og kan – f.eks. en pirouette hen over styret, mens cyklen står stille. Uden for manegen var Dennis teknisk chef. I Cirkus Dannebrogs første levetid var materiellet ikke altid af nyeste dato, og det medførte mange reparationer. Dennis klarede næsten alt selv, og egentlig burde han have haft svendebrev som mekaniker, elektriker – og flere andre fag. Tillige var han øverste ansvarlig for teltets op- og nedtagning og pladsens indretning i øvrigt. Så han var altid den, der gik sidst i seng og stod først op.I dag er tempoet sat ned. Men hans lyse sind og joviale, åbne væsen har han heldigvis bevaret.

 

 

Agnete Enoch

Marketing og salg af shows
Agnete er forestillingens sprechstallmeister. Hun blev født i 1956, og i lighed med sine søskende rejste hun jorden rundt med sine forældre, og hun blev – ligesom dem – en del af cykelnummeret The Haddies. Som - årig debuterede hun som håndstandsakrobat på piedestal, inden hun i en periode stod for fremførelsen af Cirkus Dannebrogs heste. En overgang havde hun sit eget duenummer. Nu er hun altså sprechstallmeister, men en stor del af hendes energi bliver brugt uden for selve forestillingen – i det store planlægnings- og salgsarbejde, som er helt nødvendigt for at cirkus skal leve godt. En ofte usynlig men helt nødvendig del af cirkuslivet. Efter Haddy Enochs død i 2009 fik hun titlen administrende direktør, og sammen med sin mor og sine tre søskende samler hun de mange tråde, der er at holde styr på - tillige med de mange driftsmæssige og regnskabsmæssige opgaver, der er en del af cirkuslivet.

 

 

Isabella Enoch Sosman

Koreograf af show og regnskabschef
Isabella er født i København og var artistægteparret Haddy og Solveig Enochs tredje barn. Haddy og Solveig turnerede den gang verden rundt som cykelekvilibristerne The Haddies, og Isabella og hendes søskende kom derfor til at tilbringe deres barndom på ustandselig rundrejse fra land til land. I 1972 optrådte The Haddies i Ecuador, hvor det cirkus de var med, German National Circus, pludselig manglende en trapezartist, idet deres hidtidige trapezkunstner Miss Mara var nød til at rejse hjem, Isabella fik derfor sin artistdebut som trapezstjerne i en alder af kun 11 år. Mama og Pappa og Mamma var ikke begejstrede – det var jo farligt! Min første trapez købte min far for 100 kr. i håb om, at jeg hurtigt ville tabe interessen, hvis jeg selv havde En trapez. Men Isabella brændte for, at optræde i trapez, så Haddy og Solveig måtte give sig. Den gamle trapez eksisterer. Trapezen havde tilhørt Julie Enoch. Da Isabella var 19 år, begyndte hun at turnere alene de følgende år optrådte hun i en række førende cirkus og varieteer over store dele af verden: Mange år senere var Isabella begyndt at sætte forestillingerne i Cirkus Dannebrog i scene, og hun har vist. klart talent som cirkusregissør og har været med til at skabe den festlige og showprægede stil med ballet m.v., som i dag er et af Cirkus Dannebrogs adelsmærker

 

 

Katja Enoch

Kassechef
Katja er den yngste af de fire Enoch-børn. Hun blev født i København i 1967 og har således kun i en del af sin barndom rejst med familien på verdensomspændende turne, idet familien vendte hjem til Danmark og etablerede Cirkus Dannebrog i 1977. Hun debuterede i manegen som 12-årig med et luftnummer i vertikalsejl. Efterfølgende optrådte Katja med regnehesten Prins, der kunne tælle med hovene. Prins var også en god springhest. Og Katjas karriere har været bred. Hun har gået på line, spillet på saxofon, danset stepdans, lavet illusions- og tryllenumre samt lynomklædningsnummer. Hun har været luftartist, hvor hun arbejdede i romerske ringe. Hun har medvirket i familiens cykelnummer, og i en årrække fremførte hun Cirkus Dannebrogs heste. I 2012 optrådte hun med elefanten Rambo. Uden for manegen er det Katjas opgave at sælge billetter og udføre en lang række andre opgaver, bl.a. i forbindelse med kiosksalget.

 

 

Jimmy Enoch

Jimmy Enoch blev født den 20. Marts 1984. Hans forældre er Britt og Dennis Enoch. Jimmy er flasket op med cirkus, og han blev tidligt aktiv i Enoh-familiens cykelnummer, hvor han stod i lære hos sin far og farfar – i en grad, så han er blevet primus motor i nummeret. Han er en suveræn cykelakrobat, som mester de sværeste trick, f.eks. pirouette hen over styret, mens cyklen står stille. Han har desuden udviklet et flot glasbalancenummer, hvor han balancerer med stabler af procelæn, mens han hjuler rundt på sin monocykel. Jimmi har deltaget aktivt i det praktiske arbejde med teltet og dets indretning. Hans store interesse er lys og lyd, og takket være ham har Cirkus Dannebrog et særdeles avanceret lysanlæg. Jimmy er den 14.11.2012 blevet far til lille Emily, hvis mor er Melanie Kaselowsky. Emily er den førstefødte i den nye Enoch-generation.

 

 

Victoria Louise Enoch

Victoria kom til verden den 17. januar 1994. Hendes mor er Agnete Enoch. I hele sin barndom har Victoria rejst med Cirkus Dannebrog, og i perioder har hun været med i selve forestillingen. Hun har deltaget i familiens cykelnummer, og et år havde hun sit eget ponnynummer, ligesom hun i perioder har danset med i cirkusballetten. Hun har kort sagt opnået fortrolighed med artistfagets mange genrer. For øjeblikket er Victoria travlt optaget med at tage studentereksamen fra Haderslev Katedralskole. Hun bor i Mølby, men så ofte som tiden og lektierne tillader det, er hun med i cirkuslivet.

 

 

Edward Enoch Sosman

Edward Enoch Sosman fik sin manege debut, da han var 8 år. I sin første optræden spillede han nummeret Oh Mein Papa på sin violin. Senere spillede han for sin mor, når hun var oppe i trapezen. Edward var de efterfølgende sæsoner med i familien Enochs cykelnummer The Haddies. Siden 2006 har han ikke været en fast bestanddel af Cirkus Dannebrogs turne, da han først valgte, at dedikere sig til gymnasiet. Han gik på Herlufsholm skole i Næstved og efterfølgende studier på Copenhagen Business School, hvor han er i gang med en bachelorgrad, hvor af en del af uddannelsen har været på National University of Singapore.

 

 

David Enoch Sosman

David Enoch Sosman har læst i to år i Italien på et internationalt gymnasium, hvor han samtidig gik på en meget anerkendt cirkus skole Accardemia de Cirquense for at blive oplært i et jonglør nummer. Det sidste år af hans gymnasie tog David på Kolding IB gymnasie, hvor han blev student i 2011, derefter optrådte han i flere lande i Europa med sin jonglør nummer. I 2012 var han at se hjemme i Cirkus Dannebrog. Til September starter David på universitet hvor han skal læse statskundskab.

 

 

Nathalie Enoch

Nathalie blev født i 1998 i Haderslev. Hendes mor er Katja Enoch, og hendes far er den tyske antipodeartist Henry Fröchte. Nathalie går i 9. klasse ? skiftevis i Tyskland og i Danmark. Hun vil gerne være artist og har allerede et færdigtudviklet hula hop-nummer, og hun er ved at udvikle et antipodenummer. Nathalie medvirker i Cirkus Dannebrog i de perioder, hun er i Danmark. I andre perioder er hun i Safaripark Stubenbruck i Tyskland.

 


Vi elsker vores publikum

Derfor er vores facebook siden dedikeret til jer.
vi ønsker at være tættere på jer besøgende, så hop ind
på siden og “synes godt om” os.

Besøg os på facebook