HistorieCirkus Dannebrogs historie rækker langt tilbage – helt tilbage til den opblomstring og storhedstid, som cirkus i Danmark fik i sidste halvdel af det 19. årh.
Grundlæggerne var Theodor Justus Enoch (1847-1909) og hans hustru Wilhelmine Schultz (1847-1922). De forsøgte sig med cirkusdrift i 1870`erne. Men gennembruddet kom i 1880, da de fik kongelig bevilling – og dermed indgik i den faste cirkusbestand i Danmark.
Dannebrogs første periode sluttede i 1920`erne. I tiden derefter var der nogle forsøg på at starte på ny. Men de blev kortvarige, og først i 1977 lykkedes det for alvor.

Theodor Enochs oldebarn Haddy Enoch (1934-2009) vendte – sammen med sin kone Solveig (f. 1937) og deres 4 børn – hjem til Danmark efter en karriere som kunstcyklister, hvor familien i en årrække havde rejst jorden rundt og optrådt i alverdens cirkus og varieteer.
Men nu skulle det være, og det begyndte som et mindre cirkus, beregnet til de halvstore byer. Men ved en ufattelig arbejdsindsats og en jernvilje kombineret med en aldrig svigtende tro på cirkus som en central krumtap i dansk underholdnings- og forlystelsesliv lykkedes det familien at forvandle Cirkus Dannebrog til det store, veldrevne cirkus, som publikum møder i dag.

Cirkus Dannebrog er nu en helt uundværlig del af den danske cirkustradition, og Dannebrogs telt lyser op i by efter by sommeren igennem – som en fast tradition.

Vi elsker vores publikum

Derfor er vores facebook siden dedikeret til jer.
vi ønsker at være tættere på jer besøgende, så hop ind
på siden og “synes godt om” os.

Besøg os på facebook